“István a Király” Kupa 2020 – frissítve

Vitorlázó Ünnep, Köszönet és Dicsőség
István a Király Kupa 2020.

Államalapítást-, Augusztus 20-át Ünnepeltünk és Vitorlás Ünneppé, KTC Ünneppé tettünk idén ezt a csodálatos napot.
Célunk hagyományteremtő volt egy évvel ezelőtt is, melynek alapjait most nagyon megerősítettük. Komoly Vitorlázó eseménnyé vált az István a Király Kupa!
52 hajó és több mint 150 nevező, részvételével zajlott a verseny és barátokkal érdeklődőkkel, vendégeinkkel, támogatóinkkal kiegészülve jelentős tömeg vett részt a díjkiosztón és vacsorán. Ezek a számok beszélnek: Meghatározó rendezvény lett az István a Király Kupa Keszthelyen, a Nyugati Medencében és alkalmas lett arra, hogy ezt kiterjesszük a keszthelyi öblön túlra is!
Köszönöm minden Klubtagnak az aktív részvételt és a rengeteg előkészületet!
Köszönöm Manninger Jenő Országgyűlési Képviselő Úrnak és Nagy Bálint Polgármester Úrnak, a Képviselő Testület tagjainak a támogatást és a részvételt – a versenyben is induló Képviselőknek külön Gratulálok!
Köszönöm minden résztvevő indulónak, hogy a Nyugati medencét „fehérre festette” hajójával, ezen a napon és nemes küzdelemben harcolt a helyezésekért!
Köszönöm barátainknak, külső támogatóinknak, szimpatizánsainknak, hogy erőn felül dolgoztak azért, hogy ez a nap így zárulhasson!
Köszönöm Szponzorainknak! Akik helyben és már országosan is úgy érzik, támogatniuk kell és támogatniuk érdemes az István a Király Kupát és a KTC-t! Az Unicumnak, Farkas Csabinak és Kolléganőjének, – Király Gergőnek a Sörműveknek, – Fodor Márknak a Bock Bisztrónak és Zenit Hotelnek, – Szita Balázsnak és Szita Gábornak a Halászcsárdának és a Kastély Kávézónak, – a Sárvári Termál- és Élményfürdőnek, Barnóczky János Bet-Ép Kft-nek és messze nem utolsó sorban Elekes Előd barátomnak és a szekszárdi Borászoknak, a Mészáros-, a Vesztergombi – és a Bősz Adrián Pincészeteknek!
Köszönöm Kaiser Miklósnak és Ildikónak, illetve a KYC-nek, hogy segített a verseny lebonyolításában!
Célunk és kötelezettségünk is lett, hogy az István a Király Kupát ilyen színvonalon a Balatonon is jegyzett Vitorlázó Ünneppé, Versennyé tegyük!
Büszke voltam hogy Magyar vagyok, büszke voltam hogy Vitorlázó lehetek és büszke voltam, hogy KTC-s lehetek ezen a napon,

Köszönöm!

Gárdos Péter
KTC Elnök

Kupa helye: Keszthelyi Öböl
Kupa időpontja: 2020.08.20. 15:00
A Kupa rendezője: Keszthelyi Túravitorlás Club

Nevezés helye és ideje: 2020.08.20. 10:00 – 12:00 közt,
a KTC Klubház, 8360 Keszthely Csárda u. 13.

A megnövekedett igényre való tekintettel.
Előnevezés: 2020.08.19. 16:00 – 18:00, a KTC Klubház, 8360 Keszthely Csárda u. 13.

Nevezési díj: 3.000,- Ft /résztvevő – Nevezés, Vacsora, Polo (galléros), Italkóstoló

Program:
10:00-12:00 Nevezés
12:00 Kormányosi Értekezlet
15:00 A verseny rajtja minden osztály részére
18:00 Eredményhirdetés, díjkiosztó, vacsora

Szabályok
Az ISAF 2009-2012. évi versenyszabályai, az MVSZ által kiadott 2011. évre érvényes Általános versenyutasítás és a versenynaptár kiegészítő rendelkezései, valamint az osztályelőírások érvényesek az alábbi eltérésekkel:
o A résztvevő hajó külmotorját felszerelve tarthatja.
o Bőszeles vitorla a rajtot követő 3 percen belül nem használható
o A magyar és német listán nem szereplő, felméretlen hajók esetén a versenyrendezőnek lehetősége van előnyszám megállapítására (becslés).
Ez csak abban az esetben módosítható, ha a hajó hivatalos felmérésen kapott más YS számot)

Pálya
A kupanapon a nevezésnél a hirdetőtáblán és kormányosin.

Időkorlátozás
17: 30 óráig lehet a pályát érvényesen teljesíteni

Értékelése
Az egyes hajóosztályok számított sorrendje alapján ( YS I,II,III. ), katamaránok esetében abszolút helyezés.

Díjazás
Osztályonként az első 3 hajó, kupa díjazásban részesül.

Egyéb rendelkezések
A mentőmellény használata kötelező, ha a rendező hajón azt lobogó jelzi. A rendezőség nem vállal felelősséget sem a hajók, sem a legénység versenyre való alkalmassága tekintetében, ugyancsak nem vállal felelősséget és szavatosságot a kupán való részvétellel kapcsolatban előforduló balesetek, vagy anyagi károk ügyében.

A VERSENYEN MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VITORLÁZIK!
JÓ SZELET!